Csokis-kókuszos palacsintatorta recept
35 perc
450 kcal
A palacsintatésztához:
-20 dkg liszt (
-2 tojás
-3 dl tej
-2 dl szénsavas ásványvíz
-1 csipet só
-3/4 dl olaj
A kókuszos töltelékhez:
-1 csomag(200 g) kókuszreszelék
-fél tubus sűrített tej
A csokikrémhez:
-1/2 l tej
-2 ek. kakaó(nem cukrozott, holland)
-4 ek. cukor
-2 ek. liszt
-1 tasak vanilincukor
A Csokis-kókuszos palacsintatorta elkészítési módja:
A palacsintatésztához az alapanyagokat csomómentesen elkeverjük, majd serpenyőben kisütjük a lapokat(1 lap kb 3/4 merőkanálnyi tészta). Az első lap sütésekor egy kis olajat tegyünk a serpenyőbe, a többinél már nem kell. A csokikrémhez az összes alapanyagot szintén csomómentesre keverjük el, majd alacsony lángon kb. 20 percig folyamatosan főzzük sűrűre. A kókuszos töltelékhez a kókuszreszeléket és a sűrített tejet keverjük össze. Ne álljon össze, figyeljünk, hogy kenhető legyen, de ne is folyjon. Egy elkészült palacsintalapot kenjünk meg csokikrémmel, tegyünk rá még egy lapot, azt a kókusszal kenjük meg, és így tovább, amíg el nem fogynak a lapok. A tetején díszíthetjük ízlés szerint.
A csokikrémre figyeljünk, nagyon könnyen leéghet, egyenletesen, folyamatosan keverjük. A holland kakaót helyettesíthetjük Nesquikkel, de akkor nem kell hozzáadni a 4 ek. cukrot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Svaehri, 2010. jún. 17. 12:31
A csokis-kókuszos palacsintatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.