Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-diós-fahéjas kalács recept

Almás-diós-fahéjas kalács recept

Az Almás-diós-fahéjas kalács hozzávalói:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:
alma megpucolva, felkockázva
cukor
fahéj
darált dió

vaj a forma kenéshez


Az Almás-diós-fahéjas kalács elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc) Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-diós-fahéjas kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook