Almás-diós-fahéjas kalács recept
Az Almás-diós-fahéjas kalács hozzávalói:0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
tölteni:
alma megpucolva, felkockázva
cukor
fahéj
darált dió
vaj a forma kenéshez
Az Almás-diós-fahéjas kalács elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc) Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.
A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. jún. 16. 22:48
Az almás-diós-fahéjas kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.