Gyors bukta recept
A Gyors bukta hozzávalói:0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
tölteni:
házi barack vagy szilvalekvár
10 dkg vaj a tepsi kenéshez
A Gyors bukta elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megtölteni, bukta formára hajtogatni, majd vajazott magas tepsibe tenni és meglocsolni a vajjal. Hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni kb. 25-30 percig. Közben félidőben nézzük meg, nehogy az alja megégjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. aug. 23. 20:22
A gyors bukta elkészítési módja és hozzávalói.