Szilvalekvár sütőben recept



5 kg szilva
1 dl 10%-os ecet
1 kg cukor
A Szilvalekvár sütőben elkészítési módja:
A megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom. Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó fokra helyezve sütöm reggelig. Reggel a szilvát a lábasban botmixerrel összepépesítem, ráöntöm a cukrot és felforralva kevergetem, amíg a cukor elolvad és rottyan egyet. Akkor forrón üvegekbe szedem, pár percre fejre állítom, majd száraz dunsztba rakom. Pár nap múlva mehet a spejzba a többi lekvár közé. A cukor mennyiségét lehet változtatni, (el is hagyható), ha maga a gyümölcs elég édes. Így akár cukorbetegek, fogyizók is fogyaszthatják.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. aug. 21. 19:33
A szilvalekvár sütőben elkészítési módja és hozzávalói.