Kókuszos szederlekvár recept




1,25 kg szeder,
1 zacskó zselésítő por,(dzsemfix 3:1)
35 dkg cukor (vagy annak megfelelő édesítőszer=300g fruktóz vagy 25ml folyékony édesítő)
A Kókuszos szederlekvár elkészítési módja:
Az gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk. Összeturmixoljuk (én botmixerrel csináltam). Az összeturmixolt gyümölcsöt edénybe rakjuk, hozzáadjuk a zselésítő port, és a cukrot, majd forraljuk fel, állandó kevergetés mellet pár percig forraljuk, ezután rakjuk bele a kókuszreszeléket, forraljunk rajta még egyet és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. 5 percre borítsuk fejtetőre, majd mehet be a spejzba.
Ha édesítővel készítjük, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják, de a fruktózt vagy a folyékony édesítőt csak a forralás után tegyük bele.
Fogyókúra mellé is tökéletes "nasi".
Aki nem szereti benne a magokat, az turmixolás után szűrje le.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. júl. 9. 13:14
A kókuszos szederlekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.