Szederlekvár recept
A Szederlekvár hozzávalói:Szeder
kg-ként 60dkg cukor
szalicil kg-ként fél mokkáskanállal
A Szederlekvár elkészítési módja:
Mérd megmennyit teszel el kg-onként 60 dkg cukrot számithasz Felteszed főzni, ha csak jam-ot akarsz a forrástól 10 percig főzd ha lekvárt akkor 2o percig kavargtva Na most az a kérdés, hogy magostul akarod vagy magnélkül ha magnélkül akkor a régi paradicsom paszirozon /az a félgömbölyű/ ha kihült át paszirozhatod vagy ha nincs nagyobb szürün vagy szitán. Most kell belerakni a kimért cukrot, és forrástol számitott 10 percig főzni és szalycilt tegyélbele fél mokkáskanalanként kg-on ként. üvegbe rakni és a sütőbe rakom száraz dunsztba nem kell begyujtani, másnap a polca tenni.
forrás:ötvenentul.hu./Livi/
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: filona51, 2009. júl. 27. 11:26
A szederlekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.