Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-mákos kalács recept

Meggyes-mákos kalács recept

A Meggyes-mákos kalács hozzávalói:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,

tölteni:

1 ü meggybefőtt
egy kevés mák (ki mennyivel szereti)

vaj a forma kenéshez
tojássárga lekenni


A Meggyes-mákos kalács elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel. A vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc) Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.

Ha valaki nem szereti a mákot, akkor dióval is lehet helyettesíteni.

A tészta alap, sokféleképp variálható. :-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-mákos kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook