Meggyes-mákos kalács recept
A Meggyes-mákos kalács hozzávalói:0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor,
tölteni:
1 ü meggybefőtt
egy kevés mák (ki mennyivel szereti)
vaj a forma kenéshez
tojássárga lekenni
A Meggyes-mákos kalács elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel. A vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc) Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen.
Ha valaki nem szereti a mákot, akkor dióval is lehet helyettesíteni.
A tészta alap, sokféleképp variálható. :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. ápr. 23. 11:13
A meggyes-mákos kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.