Töltött lángos recept
A Töltött lángos hozzávalói:5 dkg élesztő
1/2 liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
A Töltött lángos elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti nagyságúra. Téglalappá nyújtom az egyes darabokat és beleteszek 1-1 szelet sonkát és trappista sajtot. "Becsomagolom", majd forró olajban, frissen annyit sütök ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóban a hűtőbe teszem, és 1 héten keresztül akkor sütök belőle, amikor akarok. Fokhagymával, tejföllel és sajttal megszórva is nagyon finom.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. ápr. 8. 11:45
A töltött lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.