Törtmogyorós csokitorta recept
A Törtmogyorós csokitorta hozzávalói:Egy 6-8 tojásos sárga piskótatorta
2 tábla jó minõségû törtmogyorós csoki
2 cs. fõzõs vanília pudingpor
5+5 dkg cukor
1+4 dl tej
25 dkg margarin
2 cs. vaníliás cukor
fél tábla tortabevonó csoki
1 cs. Hab por, ami 1,5 dl tejjel készíthetõ el.
A Törtmogyorós csokitorta elkészítési módja:
A darabokra tört csokit gõz fölött megolvasztjuk. A pudingporokat 1 dl tejben elkeverjük és hozzáadjuk az 5 dkg cukrot. Közben a 4 dl tejet a vaníliás cukrokkal odatesszük melegedni. Ha már meleg a pudingos keveréket szépen beleöntjük, és kevergetve, lassú tûzön besûrítjük. A még meleg pudinghoz hozzátesszük a másik 5 dkg cukrot, az olvadt csokit és alaposan összekavarom. Hûtõbe rakjuk 1-2 órára, hogy jól megdermedjen. A puha margarint robotgéppel habosra keverjük, és apránként a jól kihûlt csokis-vaníliás pudinghoz keverjük. A piskótát 3 felé vágjuk, és a krémmel megtöltjük. A tetejére én tortabevonó csokit olvasztottam, az oldalát és a tetejét pedig a habporból vert kemény tejszínhabbal díszítettem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jún. 16. 20:52
A törtmogyorós csokitorta elkészítési módja és hozzávalói.