Zabpelyhes, gyümölcsös szelet recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Zabpelyhes, gyümölcsös szelet hozzávalói:
25 dkg liszt
25 dkg zabpehely
0,5 kg gyümölcs (barack, meggy, cseresznye, szilva, alma, körte stb)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
1 tojás
tej
10 dkg porcukor vagy édesítőszer ízlés szerint
1 mokkáskanálnyi fahéj
A Zabpelyhes, gyümölcsös szelet elkészítési módja:
A lisztet egy nagy tálba tesszük és belekeverjük a sütőport, majd a zabpelyhet. A megtisztított gyümölcsöt felaprítjuk. Ha almát vagy körtét használunk, célszerű lereszelni, a többit elég picire felkockázni. Hozzáadjuk a zabpelyhes liszthez, majd beleteszünk egy tojást, a vaníliáscukrot, fahéjat, a porcukrot vagy az édesítőszert és annyi tejet, hogy sűrűn keverhető tésztát kapjunk. Ezután célszerű állni hagyni legalább 10 percre, hogy a zabpehely megszívja magát. Ha túl egybefüggő a massza állás után, hozzá kell adni még egy kis tejet, hogy újra sűrűn keverhető legyen. Tetszés szerinti sütőformában vagy muffinformában megsütjük. Ha egy sima tepsiben vagy tortaformában készítjük, sütés után felvágva meg is tölthetjük lekvárral vagy valami finom krémmel.
A gyümölcs súlya magozás és hámozás után értendő. Több gyümölccsel vagy gyümölcs nélkül is elkészíthető, előbbi esetben kevesebb, utóbbiban több tejjel készítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mézeszserbó, 2010. jún. 16. 14:51
A zabpelyhes, gyümölcsös szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.