Rumos-diós kocka recept
A Rumos-diós kocka hozzávalói:Tészta I.
6 tojás
15 dkg darált duó
30 dkg cukor
30 dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
Tészta II.
24 db babapiskóta
2 adag feketekávé/vagy koffeinmentes
1 adag tejszín
Krém
2 csomag vaníliás főzőpuding
porcukor ízlés szerint
6 dl tej
30 dkg margarin
Tészta locsolásához
2-3 evőkanál tej
1-2 evőkanál rum / vagy aroma
Teteje
2 dl tartós tejszín
A Rumos-diós kocka elkészítési módja:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet, a diót, a sütőport összekeverjük, majd a vízzel felváltva beledolgozzuk a kikevert cukros sárgákhoz, hozzákeverjük a baracklekvárt és végül óvatosan beledolgozzuk a kemény habot. Egy kb 26×36 tepsibe, melyet kibéleltünk sütőpapírral, öntjük a masszát és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. / TŰPRÓBA / Hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingot felfőzzük a tejjel és ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral, majd tovább habosítjuk a már kihűlt pudinggal. A tésztáról levesszük a papírt és keresztben félbe vágjuk. A rumot és a tejet összekeverjük, ezzel locsoljuk meg a tésztalapok tetejét. A krém felét rákenjük az egyik tésztalapra, erre sorakoztatjuk a kávés, tejszínes keverékbe mártogatott babapiskótákat, majd befedjük a krém másik felével. Ennek tetejére kerül a második lap. A tejszínt kemény habbá verjük /aki édesebben szereti, ebbe is tehet egy kis porcukrot/ és bevonjuk vele a tészta tetejét. Villával meghúzkodva díszítjük. Tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 15. 13:47
A rumos-diós kocka elkészítési módja és hozzávalói.