Párolt tengeri hal. recept
A Párolt tengeri hal. hozzávalói:1 kg filézett tengeri hal (lehet mélyhűtött is),
3 fej vöröshagyma,
5 db paradicsom,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 dl olívaolaj,
petrezselyemzöld,
só,
fekete bors.
A Párolt tengeri hal. elkészítési módja:
A hagymát 1/2 dl olaj és 1/2 dl víz keverékében megfőzzük, paradicsomot apróra vágott petrezselymet, sót, borsot adunk hozzá, fél óráig pároljuk lefedve, majd tűzálló tálba öntjük. Beletesszük egészben a filézett halszeleteket, a borral és a maradék olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon háromnegyed óráig pároljuk. Néhány szem olajbogyóval tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1,5óra
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 11. 16:21
A párolt tengeri hal. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.