Párolt halfilé fűszeres mártással recept
A Párolt halfilé fűszeres mártással hozzávalói:80 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
2 citrom leve
4 paradicsom
2 TV paprika
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
snidling ki ahogy szereti
1 csokor kapor, én kettőt tettem
2 csemegeuborka
2 pohár joghurt
3 evőkanál margarin
só
örölt bors
ízlés szerint még fűszer, ki mit szeret
A Párolt halfilé fűszeres mártással elkészítési módja:
A halfilét citromlével megcsepegtetjük, megsózzuk és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A paradicsomot, paprikát felszeleteljük. A tojást keményre főzzük, meghámozzzuk, tormareszelőn lereszeljük. Hagymát nagyon apróra összevágjuk. Petrezselymet, kaprot, snidlinget összevágjuk. Csemegeuborkát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Serpenyőben a margarint felforrósítjuk, halszeleteket lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát megsütjük. Hozzátesszük a paprikát, paradicsomot, néhány percig együtt pároljuk. Elzárjuk alatta a tűzet, és melegen tartjuk. Mártás: A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt tojást, az apróra vágott hagymát, a zöldfűszereket, a reszelt csemegeuborkát, őrölt borsot, sót, ízlés szerint fűszert, ki mit szeret. Az egészet jól összekeverjük. A halszeleteket tányérra rakjuk, ráhalmozzuk a paradicsomot, paprikát, és a joghurtos mártással tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2009. szept. 16. 17:44
A párolt halfilé fűszeres mártással elkészítési módja és hozzávalói.