Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Párolt halfilé fűszeres mártással recept

Párolt halfilé fűszeres mártással recept

A Párolt halfilé fűszeres mártással hozzávalói:
80 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
2 citrom leve
4 paradicsom
2 TV paprika
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
snidling ki ahogy szereti
1 csokor kapor, én kettőt tettem
2 csemegeuborka
2 pohár joghurt
3 evőkanál margarin

örölt bors
ízlés szerint még fűszer, ki mit szeret


A Párolt halfilé fűszeres mártással elkészítési módja:
A halfilét citromlével megcsepegtetjük, megsózzuk és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A paradicsomot, paprikát felszeleteljük. A tojást keményre főzzük, meghámozzzuk, tormareszelőn lereszeljük. Hagymát nagyon apróra összevágjuk. Petrezselymet, kaprot, snidlinget összevágjuk. Csemegeuborkát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Serpenyőben a margarint felforrósítjuk, halszeleteket lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát megsütjük. Hozzátesszük a paprikát, paradicsomot, néhány percig együtt pároljuk. Elzárjuk alatta a tűzet, és melegen tartjuk. Mártás: A joghurthoz hozzáadjuk a lereszelt tojást, az apróra vágott hagymát, a zöldfűszereket, a reszelt csemegeuborkát, őrölt borsot, sót, ízlés szerint fűszert, ki mit szeret. Az egészet jól összekeverjük. A halszeleteket tányérra rakjuk, ráhalmozzuk a paradicsomot, paprikát, és a joghurtos mártással tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A párolt halfilé fűszeres mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook