Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tonhalas-kukoricás lepény recept

Tonhalas-kukoricás lepény recept

A Tonhalas-kukoricás lepény hozzávalói:
450 g főtt krumpli
20 dkg kockázott bacon
1 csokor újhagyma
½ konzerv kukorica
3 kisebb doboz tonhalkonzerv
1 tojás
egy csokor petrezselyem

bors
olaj
kevés liszt


A Tonhalas-kukoricás lepény elkészítési módja:
A főtt krumplit villával összetöröm és hűlni hagyom. Közben kevés olajon ropogósra sütöm a felkockázott bacont, rádobom az apróra vágott újhagymát és megpirítom. Ráöntöm a kukoricát, sózom, borsozom, megkeverem és lehűtöm. Ha kihűlt, az összetört krumplihoz öntöm a hagymás alapot, beleteszem a lecsöpögtetett halat, az apróra vágott petrezselymet és egy tojást, majd óvatosan összekeverem. Vizes kézzel pogácsákat formázok a masszából és lisztbe forgatva egy tálcára rakosgatom őket. Ezután legalább egy órát a hűtőben pihentetem, majd kevés olajon aranybarnára sütöm.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tonhalas-kukoricás lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook