Tonhalas-kukoricás lepény recept
A Tonhalas-kukoricás lepény hozzávalói:450 g főtt krumpli
20 dkg kockázott bacon
1 csokor újhagyma
½ konzerv kukorica
3 kisebb doboz tonhalkonzerv
1 tojás
egy csokor petrezselyem
só
bors
olaj
kevés liszt
A Tonhalas-kukoricás lepény elkészítési módja:
A főtt krumplit villával összetöröm és hűlni hagyom. Közben kevés olajon ropogósra sütöm a felkockázott bacont, rádobom az apróra vágott újhagymát és megpirítom. Ráöntöm a kukoricát, sózom, borsozom, megkeverem és lehűtöm. Ha kihűlt, az összetört krumplihoz öntöm a hagymás alapot, beleteszem a lecsöpögtetett halat, az apróra vágott petrezselymet és egy tojást, majd óvatosan összekeverem. Vizes kézzel pogácsákat formázok a masszából és lisztbe forgatva egy tálcára rakosgatom őket. Ezután legalább egy órát a hűtőben pihentetem, majd kevés olajon aranybarnára sütöm.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 10. 09:38
A tonhalas-kukoricás lepény elkészítési módja és hozzávalói.