Csirkehúsos tavaszi saláta recept
A Csirkehúsos tavaszi saláta hozzávalói:30 dkg csirkemell filé
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej saláta
2-3 retek
fél kígyóuborka
1 csomó újhagyma (5 db)
2.5 dl tejfölből kevert tartármártás
A Csirkehúsos tavaszi saláta elkészítési módja:
A csirkemell filét hosszú csíkokra vágom, sózom, borsozom, olivaolajban 1-2 órát a hűtőben pácolom. Közben a zöldségeket megmosom, csíkokra, vékony szeletekre vágom, elkészítem a tartármártást (2.5 dl tejföl, 1,5 kk cukor, kevés só, bors, 1 ek citromlé, 1 kk mustár, fél dl olivaolaj). A húst serpenyőben kevés olivaolajon nagy lángon szép pirosra sütöm, majd apróra darabolom. A tartármártásba belekeverem a zöldségeket és a húst. Pirítóssal vagy anélkül önmagában is megállja a helyét.
Apróra darabolt ananásszal gazdagítható.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2006. jún. 4. 21:46
A csirkehúsos tavaszi saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.