Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Csirkehúsos tavaszi saláta recept

Csirkehúsos tavaszi saláta recept

A Csirkehúsos tavaszi saláta hozzávalói:
30 dkg csirkemell filé
1 kis doboz konzerv kukorica
1 fej saláta
2-3 retek
fél kígyóuborka
1 csomó újhagyma (5 db)
2.5 dl tejfölből kevert tartármártás


A Csirkehúsos tavaszi saláta elkészítési módja:
A csirkemell filét hosszú csíkokra vágom, sózom, borsozom, olivaolajban 1-2 órát a hűtőben pácolom. Közben a zöldségeket megmosom, csíkokra, vékony szeletekre vágom, elkészítem a tartármártást (2.5 dl tejföl, 1,5 kk cukor, kevés só, bors, 1 ek citromlé, 1 kk mustár, fél dl olivaolaj). A húst serpenyőben kevés olivaolajon nagy lángon szép pirosra sütöm, majd apróra darabolom. A tartármártásba belekeverem a zöldségeket és a húst. Pirítóssal vagy anélkül önmagában is megállja a helyét.

Apróra darabolt ananásszal gazdagítható.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A csirkehúsos tavaszi saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook