Buktatorta recept

A Buktatorta hozzávalói:
A tésztához: 500 g finomliszt búzacsírával, 30 g élesztõ, 3 evõkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 2 evõkanál olvasztott vaj, 300 ml langyos tej
A töltelékhez: 250 g házi lekvár
A kenéshez: 1 db tojás sárgája


A Buktatorta elkészítési módja:
1. Az élesztõt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevõket a kenyérsütõ tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztõvel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Dagasztás után még tovább hagyjuk kelni 40 percig. 2. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belõle, 19 2darabot. 3. Mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt. 4. Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belõlük. Egy 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget. 5. Betesszük a hideg sütõbe, hagyjuk kelni még 15 percig, majd a sütõt 190 fokra tenni és sütni 30 percig. /20 perc után papírt tenni a tetejére ne hogy megpiruljon nagyon./ Kicsit hûlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A buktatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook