Banánkenyér (Kata-féle) recept

20 dkg liszt,
1 tk sütőpor,
1 tk szódabikarbóna,
13 dkg margarin,
2 tojás,
1 narancs héja és a fél narancs leve,
15 cukor (fele barna, fele fehér),
2 érett banán,
10 dkg pirított és darabolt dió,
10 dkg apróra vágott keserű csokoládé,
A Banánkenyér (Kata-féle) elkészítési módja:
A margarint a sóval, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a narancs levét és héját, majd belekeverjük a sütőporos - szódabikarbónás lisztet. Végül a diót, darabolt csokit és megtört banánt. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába öntve, előmelegített 180 fokos sütőben, 55 percet sütjük sipet só.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. jún. 10. 06:56
A banánkenyér (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.