Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos palacsinta recept

Narancsos palacsinta recept

A Narancsos palacsinta hozzávalói:
A palacsintatésztához:
30 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
1 közepes méretű narancs reszelt héja
5 dkg vaj, olvasztva
1 evőkanál porcukor
csipet só
kevés olaj a sütéshez

A mártáshoz:
5-6 darab narancs kifacsart leve (kb. 2,5 dl)
1 darab citrom
2 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
1 evőkanál keményítő


A Narancsos palacsinta elkészítési módja:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Nagyméretű palacsintasütőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat, félretesszük, melegen tartjuk. A narancsmártáshoz összekeverjük a narancslevet a citrom reszelt héjával, a porcukorral. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a cukros-narancsos levet. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kevés hideg vízzel kikevert keményítőt, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon forraljuk a mártást, amíg kellően besűrűsödik. A palacsintákat félbe, majd negyedbe hajtjuk, és ráöntjük a forró narancsmártást. Azonnal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook