Narancsos palacsinta recept
A Narancsos palacsinta hozzávalói:A palacsintatésztához:
30 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
1 közepes méretű narancs reszelt héja
5 dkg vaj, olvasztva
1 evőkanál porcukor
csipet só
kevés olaj a sütéshez
A mártáshoz:
5-6 darab narancs kifacsart leve (kb. 2,5 dl)
1 darab citrom
2 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
1 evőkanál keményítő
A Narancsos palacsinta elkészítési módja:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Nagyméretű palacsintasütőben hagyományos módon kisütjük a palacsintákat, félretesszük, melegen tartjuk. A narancsmártáshoz összekeverjük a narancslevet a citrom reszelt héjával, a porcukorral. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a cukros-narancsos levet. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kevés hideg vízzel kikevert keményítőt, és csomómentesre keverjük. Alacsony lángon forraljuk a mártást, amíg kellően besűrűsödik. A palacsintákat félbe, majd negyedbe hajtjuk, és ráöntjük a forró narancsmártást. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 13. 15:51
A narancsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.