Sajtkrémes melegszendvics recept
A Sajtkrémes melegszendvics hozzávalói:8 főre
16 kifli
2 tojás sárgája
2 ek liszt (csapott )
2 dl tej
10 dkg natúr krémsajt
10+5+10 dkg sajt reszelve
7+10 dkg vaj
1/2 mk só
fehérbors vagy pici mustár ízlés szerint (ezek el is maradhatnak )
A Sajtkrémes melegszendvics elkészítési módja:
A tojás sárgáját a krémsajttal, liszttel és a tejjel simára keverjük, majd beletesszük a 10 dkg reszelt sajtot és a sót. Lassú tűzön besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. (Közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.) A 7 dkg vajat habosra keverjük, beletesszük az 5 dkg reszelt sajtot és a kihűlt alapkrémet, majd alaposan összekeverjük. A kifliket félbevágjuk és vékonyan megkenjük vajjal, erre kerül jó vastagon (kb fél cm) az elkészített sajtkrémmel és gazdagon megszórjuk a maradék (10 dkg) reszelt sajttal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. márc. 5. 17:00
A sajtkrémes melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.