Narancsos banánkenyér recept
A Narancsos banánkenyér hozzávalói:2 tojás
150 g cukor
1 narancs reszelt héja, leve és a facsarón fennmaradó húsa
2 ek citromlé
1,5 dl napraforgó olaj
1 nagy, szétnyomkodott banán
150 g dió, durvára vágva
70 g kandírozott meggy, apróra vágva
175 g liszt
2 púpozott tk sütőpor
Díszítéshez, kevés cukormázhoz:
2 ek porcukor
kevés reszelt narancshéj
¾ ek víz
A Narancsos banánkenyér elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát pedig béleljük ki sütőpapírral. Jobb ezekkel az előkészületekkel kezdeni, mert a tészta összeállítása nagyon gyorsan megvan. Először a tojást keverjük habosra a cukorral, majd szépen sorban mehet bele a narancslé, az olaj, a banán, és a többi szárazanyag. A kandírozott meggyet egy ek. lisztben forgassuk meg, így nem szállnak le a forma aljára. Alaposan keverjük össze az egészet, és már mehet is a formába. Kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Sütés közben figyeljünk a tésztára, ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával fedjük le. Ha megsült, kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk rácsra, távolítsuk el róla a sütőpapírt. Keverjük simára a máz hozzávalóit, s még melegen folyassuk a tésztára. Így amíg teljesen kihűl a süti, a máz is szépen megszilárdul, s már lehet is enni.
Nagy előnye ennek a sütinek, hogy gyorsan elkészíthető, finom, és a hozzávalók sokszínűen variálhatók. Érdemes próbálkozni vele, elronthatatlan.
Légmentesen záródó dobozban akár 1 hétig is eltartható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. márc. 7. 08:25
A narancsos banánkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.