Lekváros bukta(Kata-féle) recept
A Lekváros bukta(Kata-féle) hozzávalói:Kb. 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj, só, 1 citrom reszelt héja
- a töltelékhez: 20 dkg barackíz
A Lekváros bukta(Kata-féle) elkészítési módja:
Kevés langyos tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztet szitáld át, azután a kovásszal, a tojássárgájákkal, a porcukorral, a fele olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal ízesítve dagaszd meg. Letakarva keleszd a duplájára. Finoman átgyúrva, lisztezett deszkán nyújtsd kisujjnyi vastagra, és szabd kb. 8x8 cm-es négyzetekre. Mindegyik közepére halmozz egy kanálnyi lekvárt, tekerd össze, a két végét ujjaddal nyomkodd be. A maradék margarinnal megkenve sorakoztasd tepsibe. Még egyszer keleszd meg, majd told előmelegített sütőbe és 180 fokon süsd szép pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 5. 20:08
A lekváros bukta(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.