Lúdlábtorta (Kata-féle) recept
A Lúdlábtorta (Kata-féle) hozzávalói:3 tojás
3-3 evőkanál cukor és liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kis üveg meggybefőtt
- a krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé,
- a tetejére: 20 dkg tortabevonó csokoládé
A Lúdlábtorta (Kata-féle) elkészítési módja:
A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet, a kakaóport, majd forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot. A masszát töltsd sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt süsd meg. Borítsd rácsra, húzd le róla a papírt és hagyd hűlni. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét, és keverd addig, míg teljesen szétolvad benne. Ha a krém kihűlt, add hozzá a habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet. Simítsd az egészet egyenletesen a tésztakorongra, tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Ha az is kellően megszilárdult, meggyszemekkel kidíszítheted.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 2. 18:07
A lúdlábtorta (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.