Linzer dióval megszórva recept
A Linzer dióval megszórva hozzávalói:40 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
2 db egész tojás
24 dkg margarin + egy pici a tepsik kikenéséhez, (tetejére: porcukor, dió igény szerint), lekvár a darabok összeragasztásához.
A Linzer dióval megszórva elkészítési módja:
A tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy éppen annyi lyukas legyen, mint alj.Ha diósra szeretnénk készíteni, a felső korongokat megkenjük felvert tojással, majd vágott dióreszelékbe belehempergetjük. Vajazott, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket és langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral összeragasztunk egy aljat és egy tetejét, porcukorral meghintve tálalhatjuk. Általában csak másnapra puhul meg a levegő páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. febr. 28. 09:16
A linzer dióval megszórva elkészítési módja és hozzávalói.