Citromtorta 1. recept
A Citromtorta 1. hozzávalói:10 egész tojás,
10 evőkanál cukor,
10 evőkanál liszt,
1 sütőpor,
2 vanílliás puding,
1 liter tej,
50 dkg margarin,
4 csomag vaníliás cukor,
20 dkg porcukor,
1 citrom leve és reszelt héja.
A Citromtorta 1. elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem. Mikor felverődött, kanalankét hozzáadom a cukrot, miközben tovább verem, míg kemény habbá válik. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat és habbá verem. A lisztett összekeverem a sütőporral, és óvatosan összekeverem a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütöm. A tejben megfőzöm a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűltöm. A margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverem. A kihűlt piskótát 4 részre vágom, megtöltöm a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is kerüljön.
Megjegyzés:
Félretehetünk egy kis krémet, és tortadíszítővel ízlés szerint díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. jan. 4. 16:10
A citromtorta 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.