Zebratorta 2. recept

A Zebratorta 2. hozzávalói:
5 db tojás
25 dkg porcukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl étolaj
1 cs vaníliás cukor
37 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó


A Zebratorta 2. elkészítési módja:
1.A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. 2.Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat, kanalanként. 3.A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk. 4.A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót. 5.Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát. 6.Úgy kell sütni, mint a piskótát: 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. 7.A kihűlt tésztára rakhatunk cukormázat, csokimázat, porcukrot, de ha önmagában fogyasztjuk, akkor is nagyon finom, laktató desszert.

A süti nyers térsztájába lehet dobálni meggyet, almát, csokidarabokat, vagy dió-mogyoró darabokat is, mindenhogyan nagyon finom!
Ha nem kakaós tésztát szeretnénk, a kettéválasztott tészta egyik felébe kakaó helyett például darált mákot is szórhatunk, akkor pedig mákos zebratortát kapunk. Hogy mivel ízesítjük, annak csak az ízlésünk szabhat határt. Nem fogunk csalódni.

előkészület: 30 percsütés: 45 perc


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zebratorta 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook