Expressz túrós béles recept
Az Expressz túrós béles hozzávalói:40 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor (10 g)
5 dl tej
csipet só
reszelt citromhéj
10 dkg olvasztott vaj (langyosan)
50 dkg túró
+ vaj a tepsi kikenéséhez
Az Expressz túrós béles elkészítési módja:
Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a száraz anyagokat: lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, citromhéjat. Egy tálban összehabarjuk a tojásokat a tejjel, és ezt a cukros liszthez öntjük, alaposan kikeverjük. Végül hozzáadjuk az olvasztott, de már langyos vajat, és ezzel is jól kikeverjük. A lágy massza 2/3-át vastagon kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, előmelegített sütőben néhány percig elősütjük, amíg a teteje épp csak enyhén szilárdulni nem kezd. Ekkor kiveszük, rámorzsoljuk az áttört túrót, rácsorgatjuk a maradék masszát, és tűpróbáig - rózsaszínre - sütjük.
Nagyon finom és egyszerű tészta, melegen tartalmasabb leves után második fogásként is megállja a helyét, de hidegen, süteményként is nagyon gyorsan el szokott fogyni.
Még finomabb, ha a túróra egy üveg lecsepegtetett meggybefőttet vagy darabolt idénygyümölcsöt is szórunk, ezt borítjuk be a maradék masszával, és így sütjük készre.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: algea, 2008. szept. 29. 13:44
Az expressz túrós béles elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.