Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Expressz túrós béles recept

Expressz túrós béles recept

Az Expressz túrós béles hozzávalói:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor (10 g)
5 dl tej
csipet só
reszelt citromhéj
10 dkg olvasztott vaj (langyosan)
50 dkg túró
+ vaj a tepsi kikenéséhez


Az Expressz túrós béles elkészítési módja:
Egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük a száraz anyagokat: lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, citromhéjat. Egy tálban összehabarjuk a tojásokat a tejjel, és ezt a cukros liszthez öntjük, alaposan kikeverjük. Végül hozzáadjuk az olvasztott, de már langyos vajat, és ezzel is jól kikeverjük. A lágy massza 2/3-át vastagon kivajazott, közepes méretű tepsibe öntjük, előmelegített sütőben néhány percig elősütjük, amíg a teteje épp csak enyhén szilárdulni nem kezd. Ekkor kiveszük, rámorzsoljuk az áttört túrót, rácsorgatjuk a maradék masszát, és tűpróbáig - rózsaszínre - sütjük.

Nagyon finom és egyszerű tészta, melegen tartalmasabb leves után második fogásként is megállja a helyét, de hidegen, süteményként is nagyon gyorsan el szokott fogyni.

Még finomabb, ha a túróra egy üveg lecsepegtetett meggybefőttet vagy darabolt idénygyümölcsöt is szórunk, ezt borítjuk be a maradék masszával, és így sütjük készre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az expressz túrós béles elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook