Non plusz ultra recept
A Non plusz ultra hozzávalói:28 dkg liszt
24 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
2-3 evőkanál tej
- a tetejére: 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor,
- a megtöltéshez: 10-15 dkg baracklekvár
A Non plusz ultra elkészítési módja:
A tésztához valókat alaposan gyúrd össze, majd fóliába csomagolva tedd a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. Sorakoztasd sütőpapírral borított sütőlemezre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, miközben folyamatosan hozzáadod a porcukrot. A habos-cukros krémmel kend meg a tésztakorongokat, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd szép aranyszínűre. Ha kihűltek, kettőt-kettőt baracklekvárral tapassz össze.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 14. 20:48
A non plusz ultra elkészítési módja és hozzávalói.