Francia habos sütemény recept
120 perc
A Francia habos sütemény hozzávalói:
TÉSZTA:
-6db tojás
-15dkg porcukor
-3 evőkanál fehér vagy vörösbor
-3dkg kakaópor
-7dkg liszt
-1 csomag sütőpor
KRÉM:
-6dl tej
-2 csomag vaníliás pudingpor
-4db tojássárgája
-25dkg margarin
-25dkg porcukor
TOJÁSHAB a TETEJÉRE:
-4 tojásfehérje
-20dkg porcukor
-pár csepp ecet
A Francia habos sütemény elkészítési módja:
Tészta: 6 tojássárgáját kikeverjük a 15dkg porcukorral,3 e.kanál borral,3dkg kakaóporral.Felverjük a fehérjét kemény habbá és óvatosan hozzá keverjük,majd a sütőporral össze kevert lisztet is hozzá adagoljuk.Sütőpapíros tepsiben(kb.25x40cm)fél óra alatt készre sütjük. Krém: A vaníliás pudingot a 4 toj.sárgájával 2dl tejjel elkeverjük csomómentesre,a maradék 4dl tejet felforraljuk majd hozzá öntjük a pudingot és sűrűre főzzük,kihűtjük.A margarint a 20dkg porcukorral habosra keverem majd hozzá adom részletekben a kihűlt pudingot. A tésztára rákenjük a krémet,hűtőbe tesszük. Hab: 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük majd szórjuk bele a 20dkg pcukrot,verjük tovább,majd vízfürdő felett,habverővel verve 20 percig gőzöljük,pár csepp ecetet is tegyünk bele.Addig verjük míg a habverőn csúcsosan megáll a hab.Amikor elkészült kenjük a sütire. Kicsit hűtjük és lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tneksz, 2010. máj. 23. 08:41
A francia habos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.