Tejszínes gesztenyetorta (Kata-féle) recept
A Tejszínes gesztenyetorta (Kata-féle) hozzávalói:1 kész kakaós piskóta tortalap
25 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál porcukor
1-1 evőkanál rum és zselatin
4 dl tejszín
- a díszítéshez: csokoládéreszelék, gesztenyeszívek
A Tejszínes gesztenyetorta (Kata-féle) elkészítési módja:
A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára. A zselatint áztasd be, majd melegítsd addig, míg feloldódik. A kemény habbá vert tejszínbe először vigyázva forgasd bele a gesztenyés masszát, majd vékony sugárban a már majdnem kihűlt zselatint. A piskótalapot vágd négybe, a lapokat egyenként kend meg krémmel, és helyezd őket egymásra. A torta oldalát és tetejét is vond be krémmel, és ha még marad egy kicsi belőle, töltsd csillagcsöves nyomózsákba, és cifrázd ki vele a tortát. Hűtsd be, tálalás előtt díszítsd csokoládéreszelékkel, gesztenyeszívekkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 13. 18:31
A tejszínes gesztenyetorta (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.