Epres tejszíntorta recept
Az Epres tejszíntorta hozzávalói:1 piskóta tortalap,
4 dl tejszín,
50 dkg eper,
1 citrom leve,
fél dl rum,
porcukor ízlés szerint,
1 evőkanál zselatinpor,
1 dl tej
Az Epres tejszíntorta elkészítési módja:
A piskótát ledarálom. A tejszínből kemény habot verek, és porcukorral édesítem. Az eperből a legszebb szemeket kiválogatom (ezeket a díszítéshez fogom felhasználni), a többit megmosom, kicsumázom, majd villával összetöröm, és a rummal együtt óvatosan beleforgatom a tejszínhabba. Végül a tejben elkeverem a zselatint, és állandó keverés közben langyosra melegítve hozzáadom az epres tejszínhez. Egy kerek tortaformába beleszórok egy vékony réteg darált piskótát, erre rákenek kevés habot és rászórok egy réteg piskótát. A rétegezést addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a tejszínhabnak kell kerülnie, amire rárakom a díszítésre szánt szép eperszemeket. Letakarva teszem a hűtőszekrénybe, és legalább egy napig dermesztem tálalás előtt.
Tortalapáttal óvatosan alányúlva teszem a cikkeket desszertes tányérokra, és kevés tejszínhabbal díszítve kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 18. 08:01
Az epres tejszíntorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.