Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szilvalekváros gőzgombóc recept

Szilvalekváros gőzgombóc recept

A Szilvalekváros gőzgombóc hozzávalói:
50 dkg liszt,
15 dkg vaj,
1 teáskanál só,
5 evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tej,
25 dkg szilvalekvár,
5 dkg darált mák


A Szilvalekváros gőzgombóc elkészítési módja:
Az élesztőt kis tejben megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a citromhéjat, és addig dagasztjuk, amíg hólyagos lesz, és a tál szélétől elválik. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát jól átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, majd 1-1 rúddá sodorjuk és 5-5 szeletre vágjuk. A kissé lelapított tésztadarabok közepére 1-1 teáskanál lekvárt rakunk, és gombócokat formálunk. Fazékban vizet forralunk, 2-3 gombócot szűrőbe téve a víz fölé helyezünk, majd kb. 20 percig főzzük. Hurkapálcával párszor megszúrjuk. A mákot cukorral összekeverjük. A gombócokat meglocsoljuk megolvasztott vajjal és a cukrozott mákba forgatjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szilvalekváros gőzgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook