Banános-szárnyas rizottó recept
A Banános-szárnyas rizottó hozzávalói:80 dkg csirkemell,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
pici darab zeller,
csipet vöröshagyma apróra vágva,
10 dkg vaj,
5 dkg zöldborsó,
15 dkg parmezán sajt,
2 db banán,
3 dkg só,
bors,
40 dkg rizs,
étolaj,
10 dkg gomba
A Banános-szárnyas rizottó elkészítési módja:
A csirkemellet bezöldségezve, megfűszerezve puhára pároljuk. Ha elkészült, a csontról lefejtjük a húst, és kockákra daraboljuk. A rizsből párolt rizst készítünk. A megtisztított, megmosott, lecsepegtetett kockákra darabolt gombát vajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott banánt, a csirkemellet, a főtt zöldborsót, megsózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, meghintjük a reszelt parmezánsajttal, összekeverjük a rizzsel. Kivajazott formába nyomkodjuk, tálaljuk. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal. Paradicsommal, petrezselyemzölddel díszítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. dec. 13. 12:42
A banános-szárnyas rizottó elkészítési módja és hozzávalói.