Almás, joghurtos muffin recept
Az Almás, joghurtos muffin hozzávalói:Hozzávalók
12,5 dkg cukor
30 dkg liszt
8 dkg Rama
1 tojás
1 cs sütőpor
1 mk őrölt fahéj
1 mk reszelt szerecsendió
fél mk só
2,5 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
3 alma
Az Almás, joghurtos muffin elkészítési módja:
Elkészítés A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a sóval és a cukorral összeforgatjuk. A joghurtot először magában, majd a tojással keverjük össze. Az olvasztott Ramát és a citromhéjat is hozzáadjuk, majd a cukros liszttel összekeverjük, végül a meghámozott, apró kockákra vágott almát is hozzáadjuk. A muffin formát kikenjük és háromnegyedig megtöltjük a masszával. 3 ek cukor és 1 mk fahéj keverékével megszórjuk a tetejét, majd 20-22 perc alatt megsütjük. Utána 10 percig hagyjuk hűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 11. 12:03
Az almás, joghurtos muffin elkészítési módja és hozzávalói.