Epres, joghurtos kocka recept
Az Epres, joghurtos kocka hozzávalói:Hozzávalók
A tésztához
9 db tojás
9 ek. liszt
9 ek. porcukor
1 mk. sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez
1/2 üveg lekvár (én meggylekvárt használtam)
A gyümölcskocsonyához
4 dl víz
8 púpozott tk. zselatin
1 tk. citromlé
cukor ízlés szerint
A krémhez
2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin
A piskótatekercsek sütéséhez
2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Továbbá
30 dkg eper (kb), lehet más gyümölcse is
1 db lapos, magasabb falú, télalap alakú tál, vagy tepsi (20x30 cm)
folpack az edény kibéleléséhez
Az Epres, joghurtos kocka elkészítési módja:
Elkészítés Először a tepsit, vagy a tálat folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon a folpack, majd a felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral és a citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük. 1-1 dl-t hagyjunk a krémhez, kb. Betesszük a fagyasztóba, hogy gyorsan megdermedjen. A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket. Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel kb 5 perc alatt. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát megfelezzük és 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk, majd ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is kerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk, majd egy kicsit rányomkodjuk. Betesszük a fagyasztóba kb 1 órára, jól megdermed a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára, (én egy kicsi, gyerek gyúródeszkát fogtam be, amit szalvétával és folpackal vontam be, majd a süteményt ráborítottam). A folpackot lehúzzuk róla és kockákra szeleteljük. Bármely gyümölccsel készíthető, az ahhoz illő joghurttal.
Tippek
A gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe került. Cukrot nem tettem a krémbe, mert kellemes íze volt.
Torta formában is készíthető így lehet tortának is készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. júl. 27. 18:31
Az epres, joghurtos kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.