Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg kecskeméti barackleves recept

Hideg kecskeméti barackleves recept

A Hideg kecskeméti barackleves hozzávalói:
1,5 kg (őszi)barack
3 dl őszibaracklé
2 dl narancslé
1 csapott teáskanál fahéj
6-8 szem szegfűszeg
1 egész vaníliarúd (nem vaníliás cukor!)
citromlé
2 cl kecskeméti barackpálinka
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín felverve


A Hideg kecskeméti barackleves elkészítési módja:
A barackot megmossuk és a héját lehámozzuk majd felkockázzuk, ráöntjük a gyümölcsleveket és pálinkát. Egy lábosba tesszük a szegfűszeget, fahéjat,és felforraljuk. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszint, majd turmixgéppel jól össze keverjük. Ha ez kész bele merjük a baracklevet,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számit,majd szép lassan összeturmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük, beletesszük a kockázott barackot és már fogyasztható is, tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.:)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg kecskeméti barackleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook