Diétás burgonyasaláta recept
45 perc
A Diétás burgonyasaláta hozzávalói:
75 dkg újburgonya
1 csokor friss kapor
4 dl kefir
5 dkg juhtúró
kevés cukor (vagy mesterséges édesítõszer)
ízlés szerint só.
A Diétás burgonyasaláta elkészítési módja:
Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfõzöm. Még melegen megtisztítom és vékony karikákra vágom. Hagyom kihûlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint megsózom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihûlt. A hûtõszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei jól összeérjenek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:47
A diétás burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.