Meggyes túrófelfújt 2. recept
A Meggyes túrófelfújt 2. hozzávalói:3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
8 dkg búzadara
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál reszelt
citromhéj
50 dkg túró
1 üveg meggybefőtt
A forma kikenéséhez:
vaj vagy margarin
tetejére porcukor
A Meggyes túrófelfújt 2. elkészítési módja:
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. A grízt, a citromlevet és a citromhéjat a túróval együtt hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túróba forgatjuk. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük, és a masszába forgatjuk. Egy jénait kivajazunk, a túrós masszát belesimítjuk, és 175 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nagyon gyorsan elkészíthető, még a kezdők is könnyen elboldogulhatnak vele.
Egy tartalmas leves mellé tökéletes 2. fogás.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 4. 17:56
A meggyes túrófelfújt 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.