Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes túrófelfújt 2. recept

Meggyes túrófelfújt 2. recept

A Meggyes túrófelfújt 2. hozzávalói:
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg cukor
8 dkg búzadara
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál reszelt
citromhéj
50 dkg túró
1 üveg meggybefőtt
A forma kikenéséhez:
vaj vagy margarin
tetejére porcukor


A Meggyes túrófelfújt 2. elkészítési módja:
A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. A grízt, a citromlevet és a citromhéjat a túróval együtt hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túróba forgatjuk. A meggyet leszűrjük, lecsepegtetjük, és a masszába forgatjuk. Egy jénait kivajazunk, a túrós masszát belesimítjuk, és 175 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nagyon gyorsan elkészíthető, még a kezdők is könnyen elboldogulhatnak vele.

Egy tartalmas leves mellé tökéletes 2. fogás.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes túrófelfújt 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook