Tökéletes piskóta recept
A Tökéletes piskóta hozzávalói:27 cm-es tortaformához
7 tojás
24 dkg liszt
24 dkg porcukor
sütőpor
A Tökéletes piskóta elkészítési módja:
A tojás sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. Csipet sót rakunk a fehérjébe, és kemény habbá verjük. Amikor jó, akkor beleszitáljuk óvatosan a porcukrot, miközben tovább verjük a habverővel. Amikor ezzel készen vagyunk, még verjük kicsit a habot, míg ki nem fényesedik. Folytassuk tovább a habverést, és egyesével keverjük el benne a tojások sárgáit. Amikor ezzel elkészülünk, hagyjuk abba a habverést, és kezdjük el kis adagokban óvatosan beleforgatni az átszitált, sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt formában, szinte a legkisebb lángon (1-2es között)tűpróbáig sütjük. Ez kb 50 perc
Fontos, hogy legalább 20 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Ha kakaós piskótát szeretnénk, akkor kb. 3 dkg lisztet jó minőségű kakaóporral helyettesítünk, tehát 21 dkg liszt, 3 dgk kakaópor.
tojásonként 3-3 dkg liszt és porcukor van számolva, plusz 3 dkg a "tésztának". A hagyományos recepttel soha nem sikerült magas tortát sütnöm. Meggyes piskótának is tökéletes, nem száll le a tészta aljára a meggy!
A mellékelt képen látni lehet, mennyire magas a piskóta,amit csak 7 tojásból sütöttem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e14ebbbf07, 2009. máj. 24. 08:12
A tökéletes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.