Zsuzsa mama túrókockája recept
A Zsuzsa mama túrókockája hozzávalói:10 tojás
1 sütőpor
1 ráma
2dl olaj
0,5 porcukor
0,5 kristálycukor
1kg turó
2 piros torta zselé
3 vaniliás cukor
1 aroma
A Zsuzsa mama túrókockája elkészítési módja:
Egy tálba 2dl olajat teszünk és 10 tojás sárgáját..az olajos tálba 12 kanál cukrot teszünk és felverjük.Külön másik tálba 5 kanál rétes lisztet és 5 kanál finom lisztet és 1 sütőport és 2 vaniliás cukrot teszünk amit kézzel jol összekeverünk.robotgéppel a 10 tojás fehérjét és 2 kiskanál kristálycukrot felverünk habosra.az olajos masszát is felverjük a robotgéppel és hozzáadjuk azt a lisztet amit kézzel összekevertünk és tovább keverjük ha összekevertük akor hozzáadjuk a a tojásfehérjés habot és szintén össze keverjük a géppel.Egy tepsibe sütőpapit teszünk majd meglisztezzük és beleöntjük amit kaptunk tészta masszát előmelegitett sütőbe megsüsük. A krém:egy tálba az ráma 3/4-ét beleteszük + 40dkg porcukrot és egy kicsi aromát izzlés szerint + egy 1 vaniliás cukrot ezt krumplinyomoval összenyomkodjuk ha kész beletesszük az 1kg turót és felverjük a robot géppel + beleteszünk20dkg porcukrot. H a kész a tészta megvárjuk hogy kihüljőn ez fontos!kibotitsuk egy tálcára.ha kihülta tészta akor vastagon rálehet tenni a turo krémmet de legyen kihülbe mert ha nem megolvad a turokrémbe a vaj.addig pihenni hagyuk mig megcsináljuk a teteire a zselatint. zselatin:Egy kis lábasba 3 kanál cukrot +2 piros torta zselé port + 1 pici rumaromát teszünk 3dl vízbe,jol felkeverjük addig mig elolvad a cukor.ha kész felteszük forralásig főni.ez is kész leveszük a tűzről és kavargasuk sűrűsödésig.a végén ráöntjük a sütemény tetejére és elsimitjuk és felvágjuk ha megdermet rajta a zselatin!hütőbe tárolva 1-2 órán belül fogyasztható!de ha másnap fogyasztjuk ugy még finomabb!
A NAGYMAMÁM MEGÁLMODTA EZT A SÜTIT ÉS MÁSNAP MEG IS CSINÁLTA NAGYON EGYSZERŰ ÉS NAGYON FINOM!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsaniestomi, 2009. máj. 23. 18:39
A zsuzsa mama túrókockája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.