Somlói galuska kicsit másképp recept



1 csomag babapiskóta
10 dkg vaj
2 tojás
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 liter tej
1,5 dl rum
3 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
1,5 dl tejszínhab
A Somlói galuska kicsit másképp elkészítési módja:
A babapiskótát durván beletördeljük 4 fagylaltospohárba.A mazsolát 1-2 órát áztatjuk 1 dl rumban.A tojásokat,a kakaót, a cukrot és a lisztet kevés tejjel simára keverjük.Hozzáadjuk a többi tejet,fél dl rumot, a mazsolát és a diót,és közepes sűrűségűre főzzük.A tűzről levéve belekeverjük a vajat,és még melegen a poharakban levő piskótára töltjük.Tejszínhabbal díszítjük.
Nagyon finom,és egyszerű az elkészítése!:DAki nem szereti a rumot vagy a mazsolát,nyugodtan kilehet belőle hagyni.Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zsé19, 2009. máj. 25. 11:19
A somlói galuska kicsit másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.