Töltött tojással töltött karaj recept
A Töltött tojással töltött karaj hozzávalói:kb. 1 kg csont nélküli karaj
5 db főtt tojás
1 db szikkadt zsömle
3 dkg vaj
tej
só, bors
petrezselyem
mustár
só
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A Töltött tojással töltött karaj elkészítési módja:
A tojásokat kettévágom, a zsömlét tejben megáztatom, kicsavarom és a tojások sárgájával, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, pici mustárral és a puha vajjal összekeverem, majd a tojások fehérjébe töltöm. A karajból 10 szeletet vágok, a szeletekbe zsebet, ezekbe egy-egy fél töltött tojást teszek, fogpiszkálóval megtűzöm, a szokásos módon bepanírozom, és bő olajban megsütöm. Megjegyzés: a karajt vagy úgy vágom fel, hogy vastagra szeletelem és abba zsebet vágok, vagy vékonyan, de minden másodikat vágom csak teljesen át, vagy közepesen vastag szeleteket vágok, kiklopfolom és félbe hajtva töltöm meg.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 28. 20:29
A töltött tojással töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.