Sertéskaraj parasztosan recept
A Sertéskaraj parasztosan hozzávalói:személyenként 2 szelet sertés karaj,
2 db. közepes vöröshagyma,
20 dkg húsos szalonna, vagy 1 csomag bacon,
1,5 kg kockára vágott burgonya
olaj,
liszt,
petrezselyemzöld,
ízlés szerint só.
A Sertéskaraj parasztosan elkészítési módja:
A kicsit kivert karajszeleteket gyengén sózzuk, lisztbe mártjuk és bő forró olajban hirtelen kisütjük. Egy lábasban vizet párologtatunk és ebbe helyezzük a húsokat párolni. Az olajban a karikára vágott hagymát megdinszteljük, kivesszük, ugyanebben az olajban a szalonnát megsütjük, majd a burgonyát sütjük itt ki. A hagymát szalonnát, burgonyát óvatosan összekeverjük. A megpárolt húsokat tepsibe lerakjuk, erre ráhalmozzuk a burgonyás keveréket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és sütőben pár percig átsütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 27. 22:11
A sertéskaraj parasztosan elkészítési módja és hozzávalói.