Fennséges töltött husi recept
60 perc
A Fennséges töltött husi hozzávalói:
csont nélküli karajszeletek
gomba
sonka
csirkemáj
petrezselyem
tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
bors
olaj
fogpiszkáló
A Fennséges töltött husi elkészítési módja:
A sonkát, gombát, csirkemájat, petrezselymet apróra földarabolom, majd 3-4 evőkanál olajat hevítek egy serpenyőben. Először a gombát pirítom le, amikor a levét elfőtte, ráteszem a sonkát, majd a májat is. Innen már csak nagyon rövid ideig sütöm, a végén szórom rá a petrezselymet és utólag ízesítem sóval és borssal. Ez lesz a töltelék. a karajszeleteket kiklopfolom, megsózom, beletöltöm a tölteléket. A húsokat föltekerem, megtűzöm fogpiszkálóval és hagyományos módon bepanírozom és bő olajban kisütöm.
Leginkább valamilyen burgonyaköret illik hozzá. Ezt az ételt akkor szoktam készíteni, amikor vendégek jönnek hozzánk, és eddig még mindig sikert aratott!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: v.solya, 2008. jan. 2. 21:55
A fennséges töltött husi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.