Tenkes szelet recept
50 perc
A Tenkes szelet hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj
5dkg csirkemáj
5dkg gomba
5dkg sonka
1 kis fej hagyma
1 evőkanál zsir
1 csomó zöldpetrezselyem
só őrölt bors
liszt, tojás és zsemlemorzsa,olaj
A Tenkes szelet elkészítési módja:
A karajt kicsontozzuk,és vékonyra kiverjük. A gombát,májat, sonkát apró kockára vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük.A zsiron megpiritjuk a vöröshagymát, a májat, a gombát és a sonkát.Sóval, borssal izesitjük, és apróra vagdalt zöldpetrezselymet adunk hozzá. Ezt a tölteléket rákenjük a hússzeletekre, és feltekerjük, vagy félbehajtjuk. Hústűvel összeszúrjuk, hogy ne essen szét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Nem túl forró olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük.
A hústekercseket felszeletelve, sült burgonyával, párolt csemegekukoricával és ecetes hagymasalátával kináljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. máj. 12. 19:16
A tenkes szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.