Sári szelet recept


50 dkg liszr
20 dkg vaj
1dcl tej
1 dkg élesztő
1kis citrom héja
4 tojássárgája
Töltelék
4 tojásfehérje
15dkg cukor
15 dkg dió vagy kókuszliszt
A Sári szelet elkészítési módja:
Tejben felfutatjuk a élesztőt. Amig az feljön addig egy tálba bele tesszük a lisztet, vajat,citromhéját és a tojássárgáját.Hozzá adom a élesztőt és jól összegyúrom.4 részre osztom.Tepsi nagyságúra sodrom.Kisodrom és meg kennem lekvárral utána 5-6 cm széles köszt hagyunk, abba tesszük a köv. tölteléket. 4 tojás fehérjét kemény habbá verem a 15 dkg cukorral majd hozzá adjuk a diót vagy a kókuszlisztet.
Szép aranysárgára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. máj. 10. 13:15
A sári szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.