Roston sült lazac recept
45 perc
A Roston sült lazac hozzávalói:
4 lazac
só
80g vaj vagy 1 dcl olaj
köménymag
citromlé
A Roston sült lazac elkészítési módja:
A lazacot megtisztitjuk, megmossuk , megtöröljük. Bedörzsöljük sóval, és megcsepegtetjük citromlével. Rárakjuk az előmelegitett grill rostjára, vagy a forró serpenyőbe rakjuk, amibe olajat vagy vajat teszünk. Meghintjük őrölt köménymaggal, és mindkét oldalukat grillezzük. Sütés közben a kisült lével, vagy zsiradékkal kenegetjük.Amikor a halak megsültek, tálra helyezzük, meglocsoljuk a levével és citromkarikákkal diszitjük. Tálalhatjuk zsirban sült burgonyával, vagy burgonyapürével.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. máj. 5. 14:58
A roston sült lazac elkészítési módja és hozzávalói.