Párolt lilakáposzta recept
30 perc
A Párolt lilakáposzta hozzávalói:
1 fej lila káposzta
1 kis fej hagyma
2-3 alma
3 evőkanálolaj
só
köménymag
1 evőkanál ecet,ha épp nincs citromlé is jó
cukor
A Párolt lilakáposzta elkészítési módja:
A hagmát apróra vágva olajbanmegfonnyasztjuk,hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt,besózottmajd kicsavart káposztát,meglocsoljuk ecettel,én vastag cikkekre vágom bele az almát héjastól, ízlés szerint köménymag, cukor , s fedő alatt puhára pároljuk.Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Tv-ben hallottam,hogy kevés vörösborban érdemes párolni, de még nem próbáltam,sőt ha kész kis pezsgőt is érdemes bele tenni, hát nem tudom.Majd kipróbálom, mert rossz nem lehet.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2008. nov. 22. 16:10
A párolt lilakáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.