Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Almás rizs recept

Almás rizs recept

Az Almás rizs hozzávalói:
2, 5 dl rizs
ételízesítő
2 nagy alma
só, bors
olaj


Az Almás rizs elkészítési módja:
A rizst megmosom, leszűröm és kevés olajon pár percig pirítom. Felöntöm dupla mennyiségű vízzel. Ételízesítővel és sóval fűszerezem, és amikor már kezdi elfőni a levét, alufóliával és fedővel is lefedem, és elzárom alatta hőt. Hagyom 15-20 percig a gőzben párolódni, majd összekeverem. Közben a 2 almát megtisztítom, kisebb kockára vágom és egy teflon serpenyőben kevés olajon megpirítom. Az almában lévő cukor miatt kicsit karamellizálódik. Sózom, borsozom és hozzákeverem a párolt rizst, és egy rövid ideig együtt pirítom.


Kategória: Köretek receptjei


Az almás rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook