Mentás zöldborsó krémleves recept
A Mentás zöldborsó krémleves hozzávalói:40 dkg zöldborsó
3 ek átszitált liszt
10 dkg vaj
5 dl alaplé (leves kockából is lehet )
1 egész mentaág
15 dkg cukor
1 csipet só
1 csipet ételízesítő
1 csipet fehérbors
2 dl tejszín
A Mentás zöldborsó krémleves elkészítési módja:
Vajon megpároljuk a borsót, az összevágott mentalevelekkel.Ha megpárolódott, szórjuk meg liszttel és fűszerekkel. Engedjük fel az alaplével, és forraljuk ki. Turmixoljuk össze alaposan, és szűrjük át, majd tejszínnel dúsítsuk
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. nov. 16. 23:57
A mentás zöldborsó krémleves elkészítési módja és hozzávalói.