Anyu-féle madártej recept
Az Anyu-féle madártej hozzávalói:1 liter tejhez
3 tojás
6-7 ek cukor (1-2 habhoz, 4-5 a sárgájához)
pici liszt
vanília
só
Az Anyu-féle madártej elkészítési módja:
Tojásfehérjét 1-2 ek cukorral felverjük. Lábasban tejet forralunk, vizes kanállal beleszaggatjuk a felvert fehérjét a csendesen fővő tejbe. Ha felemelkedett a hab, megfordítjuk, fél percig főzzük. Szűrőn lecsorgatjuk, félretesszük. A tejbe beletesszük a vaníliát, egy csipetnyi sót, majd felforraljuk. A tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral és kb. egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával higítsuk fel ezt a keveréket, majd lassan csurgassuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Félre húzzuk, kiszedjük a vaníliát, hagyjuk kihűlni, majd visszatesszük bele a tojásfehérjéket.
Ezt a receptet még általános iskola alsó tagozatában írtam le a szakácskönyvembe. A mai ízlésemhez biztos kevesebb cukorral csinálnám, talán 4-5 evőkanállal összesen.
Jól lehűtve a legfinomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. júl. 20. 17:38
Az anyu-féle madártej elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.